Jul 15, 2015

::Driving::


Assalamualaikum and Hello.

Harini 1st time drive pergi surau dengan mak. Selama hampir setahun peram lesen. Tiba2 hujung ramadhan ni baru ada kekuatan nak drive kereta. Husband pulak izinkan. So, beranilah nak bawak.
Kalau husband ada kat sebelah confirm dapat ceramah free. Itu tak kene ini tak kene. Tapi tadi yang duk sebelah mak..so mak redha je sy bawak kereta macamana.

Yes, m a new driver! Side mirror baru perasan tak bukak bila dah nak dekat sampai rumah. Tu pun sebab mak tegur, side mirror ni memang tak bukak ke? Kalau ada husband sy ni. confirm dah bertan2 kene bebel.

But it was a great experience for me as a new driver. Husband selalu pesan before nak drive make sure check semua..lampu, side mirror..tapi sebab kelam kabut excited sgt nak drive sampai lupa nak bukak side mirror..huhuhu..careless betul! 

Tapi dah ada keyakinan nak drive kereta, lepas ni boleh lah pergi beraktiviti dengan mak berdua je. Tak payah suruh husband hantar.'

Saja nak cerita 1st experience driving sendiri. Selalu sy drive husband kat sebelah. Dia yang bagi arahan itu ini. So, moral of the story, jgn careless!:)BTW, apa experience u all bila 1st time drive kereta. Mind to share?


xoxo
CF

12 comments :

  1. Baru nak amik lesen CF.. Bedebar-debar juga la nak kena test dengna JPJ nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. good luck test JPJ nanti..:) sy pun dua kali baru pass..x lepas kat bukit..hahaha

      Delete
  2. huhuhu, kita tak berani nak bawak kerete..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kene beranikan diri jugak..kalau x susah nanti nak drive..kalau x drive patah kaki pulak nak ke mana2..hihi..

      Delete
  3. Wahhhh !!!! Tahniah atas pencapaian tersebut.. kikihkih
    Balas la balik bace entry kite jugaaaa *dengan muka sposen*

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks amani..ok will visit ur blog..:)

      Delete
  4. saya baru jee nak gi ammik lesen XD, tapi kereta org ckp kena selalu praktice nk bg hilang rasa takut tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti dah belajar dgn cikgu kereta ok jer..saya pun practice 2 kali je b4 test..tapi ok lah..hihihi..

      Delete
  5. Mmg kalau bawa kete suami duk sebelah, bebel kalah cikgu driving school.. hehe... bebel sbb sayang kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe..kalah cikgu.,.ada je yg x kene..hihihi...:)

      Delete

Thanks for your comments. May Allah bless you.:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

✿MY CHICKEN FLOSS✿ Copyright © 2016